2015. október 27., kedd

Készülődés...

Szeretem a "készülődés" heteit. Ősz végén a "bújós" télre, míg kora tavasszal a "kinyíló" nyárra készülünk.

Ősz a gáton
Az ősz a betakarítás, a raktározás ideje, ilyenkor a hideg, zimankós téli hónapok "megpróbáltatásaira" próbálunk felkészülni, és egy kicsit a nyári napsugarat becsempészni a "mínuszok" közé. Reménykedünk abban, hogy az indián nyár nem múlt még el és kissé szomorúan vesszük tudomásul, hogy DE...Mindenszentek napjaiban azonban már visszavonhatatlanul itt az ősz és közeledik a tél.
Egy tucat birsalma
Spájz
Ilyenkor szeretem végignézni kamrám polcait, ahogy sorakoznak a nyáron eltett befőttek, lekvárok, lecsóval töltött üvegek, szörpök- megnyugodva látom, hogy jöhet bármilyen "helyzet", a családnak lesz mit enni, ráadásul minden finom, egészséges, mert tudom, hogy mi van benne, hiszen mindet én "követtem el". Családi gyökereimben rejtőzik ez a fajta gondoskodási kényszer. Mindemellett nagyon jó érzés ilyen módon (is) gondoskodni szeretteinkről.                                                



Hangolódom a karácsonyra is, egyre több gyertyát gyújtok esténként, egyre több apró hangulatkeltő kerül ki a polcokra. Szeretek otthon lenni, ilyenkor különösen. Már a meglepetéseken jár ez eszem, ki minek örülne igazán és az évek során kitapasztalt időbeosztással talán idén is jut mindenre elegendő időm. Jó lenne!!!
Ugyanakkor tudom, az együttlét az igazán fontos ebben az egészben, hiszen a fiúk felnőttek, lassan saját kis életük van és örülhetünk, ha itthon van mindenki egyszerre akár egy napot is. Az őszi szünet most éppen ilyen alkalom!
Ez az időszak a "számvetés" ideje is: átgondolom az elmúlt hónapokat, kivel mi történt, merre jártunk, mit értünk el és képeket nézegetek. Rendezgetni sajnos nincs időm már évek óta, egyszer talán albumokba kerülnek utazásaink és eseményeink megörökített emlékei. Megérdemelnék!
Mindent összevetve: jó készülődni! Különösen a léleknek simogató ez az időszak! Használjuk ki bátran!
Tökfaragás Petitől

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése