2016. október 16., vasárnap

Mire jók az őszi hónapok?

Alig ért véget a nyár- néhány héttel ezelőtt még közel 30 fokos napi csúcshőmérsékletet mértünk- és mi máris a karácsonyra készülünk. Nem csoda, hiszen a boltokban már minden az Adventről, az ajándékozásról szól- jó egy kis Mindenszentekkel ill. "Halloween"-nel megtűzdelve...
Nem győzöm hangosan mondogatni, hogy még csak október közepe van, még van idő a telet várni, még biztosan lesz néhány mosolygós, napsütötte óránk. És ezt az időt bizony ki kell használni. Mire is?
Azon túl, hogy a nagytakarítás bizonyos fázisai időszerűnek tűnnek, szükség lehet életünk egy-egy területének rendszerezésére- fizikailag és átvitt értelemben egyaránt. A mai nap egy részét én is ezzel töltöttem. Mert ugye vannak az emberfiának(lányának) évek alatt felhalmozott dolgai: újságok, prospektusok, könyvek, ( a ruhák évszakonként kiválogatásra kerülnek), elfekvő, már-már elfeledett lakástextilek, kiegészítők stb. - sorolhatnám órákig... Ám egy idő után már nem férünk tőlük. És ugye. amit 1-2 éve nem vettünk elő, az biztosan nem is szükséges a számunkra. Csak azt hittük.
De milyen jó érzés egy ilyen átgondolás után birtokba venni a megtisztított területet! A rend energetizál, ezt biztosan tudom. Ilyenkor újra sokkal tevékenyebb vagyok, tele ötlettel és energiával.

Képtalálat a következőre: „október” Számomra az ősz az újragondolást teszi lehetővé, ebben a kissé szomorkás, esős időben nincs is jobb, mint puha takaróba burkolózva, forró tea mellett egy jó könyvet olvasni, vagy csak kellemes zene hangjaira gondolatunkba merülni. Vagy ezeket a gondolatokat " papírra vetni"- kicsit dolgozni az online platformokon...
  Ilyenkor előveszem a gyertyákat, a mécseseket- nagy gyertyafogyasztó vagyok- és meggyújtok egy-egy füstölőt is  hozzá. Mondjuk az utóbbit a párom annyira nem tolerálja, de néha még ezt is elnézi nekem. :)
Az ősz mindig szolgáltat elég témát, különösen, ha rá is segítünk egy új színtérrel, egy új kihívással. Most már nem csak a sárguló levelek, a sütőtök illata, a bor íze, az eső kopogása, a hajnali ködök, az őszi nagytakarítás, a nyári gumik cseréje, a telelő virágok előkészítése fog eszembe jutni, ha az őszt emlegeti bárki, hanem az október 1-én nyílt TeaHarmónia Természetgyógyászat és Teabolt is, ami az új lehetőségeket jelenti számunkra- és őszintén remélem, sokak számára is.
Készülünk a télre mi is és segítünk másoknak is felkészülni sikeresen! Csak éljenek velünk!Bátran!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése