2014. szeptember 29., hétfő

Újra a masszázsról-kicsit másként


Babamasszőr lettem!
Elkezdődött egy folyamat és ennek az első állomását jelenti ez az oklevél. A cél a végét bizonyító babamasszázs-oktatói végzettség. Szándékom szerint a leendő, a gyakorló szülőknek és az érdeklődőknek szeretném tanfolyam keretein belül megtanítani ezt a hihetetlenül egyszerű és jól alkalmazható masszázs-technikát.
Néhány gondolat a BBMM védjegyzett thai babamasszázs- technikáról:
Oktatónk, Baranyi Ágnes több évnyi thaiföldi tartózkodása alatt sajátította el a thai masszázs különböző fajtáit. Ott nagy hagyománya van a csecsemők és a gyermekek masszírozásának, akár gyógyító céllal is. Az általa levédetett masszázstechnika elsősorban a thai masszázs elemeit veszi alapul, olajozás nélkül, szárazon masszírozunk a földön.
Az érintés fontosságát nem szükséges hangsúlyozni, hiszen a világon mindenhol megtaláljuk ennek különböző formáit nem csak a mindennapokban, hanem a gyógyításban is. Sajnos napjainkban ez a teljesen hétköznapi dolog egyre jobban hiányzik az életünkből.
Nem simogatunk, nem ölelünk, mert az nem trendi.
A babamasszázs során ezt a mozdulatot hozzuk vissza a családok életébe. Nem ritkán már ennyi is elég ahhoz, hogy a beteg/egészséges családtag- legyen az felnőtt vagy gyerek- jobban érezze magát. A másik közelsége is képes gyógyítani. Pláne, ha még tudatosan is teszi, amit tesz.
A thai masszázs során a rajtunk keresztül áramló illetve bennünk lévő energiapályákat szabadítjuk fel a különböző - akupresszúrában is ismert- nyomási pontok masszírozásával. Ez a folyamat alapvetően nem fájdalmas, nem cél a fájdalom okozása, ezáltal nem lesz hatékonyabb a masszázs. A masszírozás végső soron ellazuláshoz, valamint a beszűkült mozgások korrigálásához vezethet, aminek hatása a terápiák során is rendkívül jótékony.
Jó a babának, jó a mamának és a terapeutának egyaránt.


Már elkezdtem itthon is alkalmazni ezt a technikát és nagyon jó visszajelzéseket kapok: a picik ellazulnak, nyugodtak, a szülők pedig élvezik ezt a nyugalmat és a meghitt együttlétet babájukkal. Hát ezért vágtam bele és ezért ösztönzöm a Kuckónk munkatársait is ennek a terjesztésére. A hatás nem marad el....:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése