2016. augusztus 10., szerda

"Erdőfürdő"

Hm, ez egy új fogalom talán? Nem hiszem, csupán újra tudatosítani kell a lelkünkben, hogy a Természet részeiként pont a Természetben érezhetjük a legnagyobb harmóniában magunkat.


A régiek tudták ezt ösztönösen vagy az Életet az Ősöktől tanulva. De tudták. Nem kellett külön felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy az a természeti közeg, amiben élünk, hatással van ránk, mint ahogyan mi is hatással vagyunk rá.
Így alkotunk egységet.

Japánban az orvosok ma már receptre írják fel az "erdőfürdőt" betegeiknek, annyira távolivá vált számukra ez az egyszerű dolog. Ez a teljesen hétköznapi, megszokott, már fel sem tűnő ténykedés: a "természetben létezés". Dr Oláh Andor egyik fő, egészséget meghatározó  alapelve is ez. Enélkül elképzelhetetlen a kiegyensúlyozott, harmonikus, egészséges Élet.

A talpunk alatt lévő Föld, a rajta-benne lévő élőlények- köztük mi, emberek is- valamint az Ég, a csillagok befolyásolják egymás létezését. Többnyire az egyensúly felé törekedve.
Az "erdőfürdő" során a betegek, a páciensek meghatározott időt töltenek el az erdőben, kizárva a külvilágot, légzőgyakorlatokkal biztosítva a szervezet felfrissülését. Kutatások szerint  az erdei levegő nem csak tisztít, hanem az immunrendszert is erősíti a benne található , már kimutatható anyagok által.

Szerencsére manapság ismét egyre többen ébrednek rá, hogy a természetet kizárva esélyünk sincs a túlélésre, egyre többen fordulnak vissza a gyökerekhez. A XXI. században egy lehetőségünk van: tisztelni a körülöttünk lévő világot, hiszen a " Földet csupán kölcsönkaptuk unokáinktól" egy rövid időre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése