2015. január 19., hétfő

Az egyiknek sikerül- a másiknak nem

Mikor sikeres valaki és mikor érzi magát valaki sikertelennek? Tudom, mindenkinél máshogy van, de az utóbbi napokban sokat gondolkodtam ezen néhány történés apropóján.
Repüljünk....
 Mert mi is a siker valójában


Ha híresek vagyunk? Nem hiszem, nézzük csak meg celebjeinket, ha az álarc mögé látunk, nem annyira élvezik a rivaldafényt- legalábbis egy idő után biztosan nem. Ők is ugyanolyan emberek, mint mi, de mégis mást várunk tőlük, valami többet, látványosabbat...
Ha sok pénzünk van? Igen, ez is lehet a siker fokmérője, de önmagában kevés. Ha egyedül vagy a sok pénzeddel- akkor a siker megléte igencsak mellékes. Nincs kivel megosztani az élményt, nincs kire költeni és ezáltal örömet okozni- a pénzt...(Van akit a pénz is boldogít a maga módján...)
Ha elérted a célodat? Igen, ez már közelít ahhoz, amikor az ember valóban úgy is gondolja: sikeres vagyok, mert úgy élek, ahogy szerettem volna. De önmagában ez is kevés. Lehet, hogy szeretsz egyedül lenni, de mivel az ember társas lény általában, még ezt az érzést is felülírja a magány- különösen, ha gyereked sincs.
Van szép családom, gyerekeim, munkám ? Ez már valóban egyenértékű lehet a sikerrel. Ám egy valami még itt is hiányozhat: HA MÉGSEM HISZEK MAGAMBAN, akkor sem elég, ha mások hisznek bennem.
Igen, az egyiknek sikerül megteremteni MAGÁBAN és a környezetében azt a harmóniát, ami sikeressé teheti az élet minden egyes, vagy legtöbb területén.
És vannak olyanok is, akinek ezt SOHA NEM SIKERÜL elérni egyedül, ha magukra maradnak valami miatt, nem képesek "túlnőni" önmagukon, visszahúzza őket valami, pontosabban a támogatás hiánya.

"Manapság szinte az összes kölyök híres akar lenni, amikor felnő. Ha megkérdezed tőlük, hogy miért, nem tudnak válaszolni. Szerintem Andy Warhol tévedett: a jövőben olyan sokan lesznek híresek, hogy egy napon mindenki 15 percre ismeretlenné válik."

Mennyivel könnyebb lenne, ha mindenki ismerné annyira magát, hogy tudja,: ezt meg tudom csinálni, képes vagyok rá, a környezetemnek is jó lesz. Hányan vannak, akik arra várnak, hogy           "megmentsék őket", pedig "CSAK" saját magukat kellene megmenteniük.
Ezt tanulni kell, nem születünk ezzel a képességgel. A szerető környezet egy gyerekben, fiatalban meg tudja erősíteni ezt a tulajdonságot, de ennek hiánya, bárhogy is vigyázunk rá, egész életét meghatározza.
Ha "sikeres" felnőttet szeretnénk gyermekeinkből- vigyázzunk rájuk és erősítsük meg bennük azt a HITET, hogy képesek rá...

Nem utolsó sorban pedig a siker egyik megnyilvánulása, ha a mostani környezetben EGÉSZSÉGESek tudunk maradni!

Brian Tracy szerint a siker hét alkotórészből áll. Ezek:
  • lelki béke,
  • egészség és energia,
  • jó emberi kapcsolatok,
  • anyagi függetlenség,
  • értelmes célok és eszmények,
  • önismeret,
  • önmegvalósítás.
Az anyagi függetlenség itt is csupán a 4. a sorban... Van min dolgoznunk!

sikertérkép  
Felhők felett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése