2015. január 3., szombat

Utószezon Barcelonában 3.

Yachtkikötő
A szombat már a konferencia jegyében telt el, a nap jelentős részében a tudománynak szenteltem magam, de utána délután tudtunk a várossal is foglalkozni.
Casa Battlo belső folyosó

Napközben a párom azért nem a szobában üldögélt,  hanem sétája közben képet kapott Barcelona zöldebb arcáról is. Sétált a tengerparton, megörökített a rengeteg zöld terület közül jó néhányat, amelyek annyira jellemzőek a városra. Több dolog is feltűnt a városban az ott töltött idő alatt: óriási terei vannak, rengeteg zöldellő park van mindenütt, melyek kifejezett művészi alkotások, szinte mindenki kocog- mindig, minden időszakban, lehet reggel vagy kora délután. Szeretik és támogatják az időseket, sokszor láttunk fiatalt sétálni idős emberekkel, akár tolószékben, akár járókerettel... És ami feltűnt: hihetetlen, de ott a férfiak sétálnak a babakocsiban ülő kisgyerekekkel, nőt alig láttunk babakocsit tolni.
Casa Battlo
Tüntetés Katalónia függetlenségéért
Ajtó Gaudi-módra
Kandalló Gaudi-módra
Az ott töltött időnk alatt közel az összes közlekedési eszközt kipróbáltuk: buszt, metrót, villamost, libegőt, HÉV-nek megfelelő vonatot, valamint fogaskerekűt is Montserratnál...És nem éreztük olyan furcsán magunkat mindeközben, mint mondjuk Budapesten. Ez is elgondolkodtató...És akkor jöjjenek a képek.
Kikötő
Kert a tetőn
Egy park tóval

Extrém park a tengerparton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése