2015. január 4., vasárnap

Utószezon Barcelonában 4.

Vasárnap közel egész nap a konferencián voltam, így délután kevesebb dologra jutott idő. Zoli azonban most sem pihent, folytatta a város felfedezését, amihez később én is csatlakoztam.
Háttérben a Placa Espana és a Zenélő szökőkút
Újabb példákat láttunk a zöld szeretetére, a múlt jelenlétére és a művészet mai megnyilvánulására is. Az idő szerencsére továbbra is nekünk kedvezett, őszintén sajnáltuk az otthon maradottakat, de mi igyekeztünk kiélvezni az őszi napsugarakat. A szállásra csak este tértünk vissza, ahol már csak arra volt erőnk, hogy zuhany után beessünk az ágyba.
Oroszlánok is őrzik a várost
A szálloda költséghatékonyságához hozzátartozik, hogy konyhát nem tartanak fenn, hanem egy közeli bárral van megállapodásuk, oda küldik reggelizni a vendégeket, ahol a kínálatból választva úgy reggelizhettünk, mint a helyiek. Kellemes volt reggelente kiülve a bár elé elfogyasztani a teából, gyümölcsléből és egy kiadós szendvicsből álló reggelinket. Vasárnap azonban lepattantunk a szokott helyünkről- persze később kiderült, akkor sem maradunk reggeli nélkül, csupán aznap a szomszéd hely volt a felelős a vendégek ellátásáért. A pikantériáját az is fokozta az egésznek, hogy egy spanyol helyet kínaiak üzemeltettek, nem beszéltek angolul, csak a 20-as éveiben járó lányuk, így próbáltunk meg kommunikálni. A holland vendégek- ők is a konferenciára érkeztek, mint később kiderült- például vajat kértek volna a reggelihez, Google fordítóval sikerült a vendéglátónak megérteni, mit is kérnek valójában.
Kolombusz- szobor
Utcakép pálmákkal






Mindenütt mozgólépcsők
Fogni is szabad...
A kaktuszok is ezerrel virágoztak
Zoli és az aranykéz
A hajózás központja
A híres piac bejárata
Az Olimpiai Stadion





"Csak" egy templom
Virágba borult erkélyek mindenütt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése